Pasta miso czerwona 400g Hikari
PASTA MISO CZERWONA AKA 400g Hikari
Oryginalna japońska pasta miso czerwona (jap. aka miso) z fermentowanej soi i ryżu, zawierająca duże ilości protein, witamin i minerałów. Pastę miso używa się do przygotowania japońskiej zupy miso, będącej podstawą japońskiej diety, a także jako składnik wielu sosów i marynat. Miso używa się także w Korei. Na 1 litr zupy miso potrzeba 3-4 łyżki (ok. 60-80g) pasty.
SKŁADNIKI: woda, soja, ryż, sól, alkohol
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 810 kJ/194 kcal,
Tłuszcze 5,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g,
Węglowodany 25g w tym cukry 11g,
Białko 10g,
Sól 11,3g
Kraj pochodzenia: Japonia.
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.