Pektyna jabłkowo-cytrusowa do dżemów 30g Batom
PEKTYNA JABŁKOWO-CYTRUSOWA 30g Batom
Pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna amidowana wymaga mniejszego dodatku cukru. W jej skład wchodzi błonnik, który zaliczany jest do grupy błonników rozpuszczalnych. Pektyna to wspaniały środek żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
Sposób użycia: do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie; porcja na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
SKŁADNIKI: pektyna amidowana 100%
ALERGENY: Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i sezam.
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.