Bezglutenowa mieszanka z ciecierzycyądo Falafla ze szpinakiem i brokułami.
Zrobiony z ciecierzycy, ziół i przypraw, Falafel jest prostym, ale przepysznym jedzeniem,
które można spożywać jako przekąskę lub część głównego posiłku.
Ta bezglutenowa mieszanka z brokułami, szpinakiem,
i ziołami pozwala szybko zrobić pyszne chrupiące Falafelki w niecałe 10 minut!
Składniki: bezglutenowa mąka z ciecierzycy (47%), cebula, bezglutenowe grzanki (mąka ryżowa, woda,
dekstroza, błonnik roślinny, sól, karmel, papryka), szpinak (6%), brokuły (5%),
bezglutenowy proszek do pieczenia, błonnik cytrusowy, sól, zielony pieprz, pietruszka, cebulka dymka,
czosnek w proszku, mieta, pieprz czarny, guma guar.
Może zawierać sladowe ilości: orzechów, fistaszków, sezamu.
Wartośc odzywcza w 100g
Energia 1255kJ/298kcal
tłuszcz 2,2g w tym kw. tł. nasycone 0,2g
węglowodany 49,4g w tym cukry 7,8g
błonnik 2,9g
białko 18,4g
sól 2,32g
Sposób przygotowania:
wymieszac zawartość saszetki z 170 ml zimnej wody, pozostawić na 3-4min,
uformować za pomoca łyżki małe kotleciki wielkości piłeczki golfowej,
smazyć na rozgrzanym oleju 20-30 sekund, odsączyć z oleju, serwowac na ciepło.
Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.