Mieszanka do bułeczek cynamonowych 450g Biovegan
MIESZANKA DO PIECZENIA BUŁECZEK CYNAMONOWYCH 450g Biovegan
Mieszankę mąki i drożdże włożyć do miski i wszystko razem wymieszać. Teraz dodaj 50 g miękkiej margaryny i wody i ugniataj wszystko przez około 3 minuty mikserem ręcznym z hakiem do ciasta. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce przykryte wilgotnym ręcznikiem kuchennym na 30 minut.
Ciasto rozwałkować na prostokąt (ok. 30 x 40 cm). W tym celu można użyć mąki bezglutenowej. Teraz posmaruj ciasto pozostałymi 40 g miękkiej margaryny, pozostawiając brzeg o szerokości ok. 3 cm, który szczotkujesz wodą przed zwinięciem. Posyp margarynę równomiernie mieszanką cukru i cynamonu, a następnie ostrożnie zwijaj ciasto w bułkę, zaczynając od dłuższego boku.
Pokrój je w plastry o grubości około 2 do 3 cm i ułóż bułeczki cynamonowe na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw bułeczki cynamonowe na 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 °C, aby zapewnić cyrkulację powietrza lub 200 °C, aby uzyskać ogrzewanie górne/dolne i umieść miskę wypełnioną wodą w piekarniku.
Piecz cynamonowe bułeczki przez około 13 minut.
Bułki cynamonowe to prawdziwy klasyk wśród ciastek. Dzięki mieszance do pieczenia My Cinnamon Rolls możesz wreszcie upiec je bezglutenowo i wegańskie w domu. Pikantny aromat cynamonu cejlońskiego z kontrolowanych upraw zapewnia niepowtarzalny smak bułeczek cynamonowych, które sprawią, że ślinka cieknie w ustach.
SKŁADNIKI: mieszanka mąk: skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, pełnoziarnista mąka ryżowa*, surowy cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, pełnoziarnista mąka jaglana*, białko lniane*, sól, łuska babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; Emulgator: lecytyny* (słonecznik*)
mieszanka cukru z cynamonem: surowy cukier trzcinowy*, 8,0% cynamon*
*z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1336 kJ / 318 kcal,
Tłuszcze 10,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g,
Węglowodany 51 g w tym cukry 13 g,
Białko 2,6 g,
Sól 0,86 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.