Mieszanka na ciasto czekoladowe 400g Biovegan
MIESZANKA DO PIECZENIA CIASTA CZEKOLADOWEGO 400g Biovegan
Rozgrzej piekarnik do 180 °C, aby zapewnić cyrkulację powietrza lub grzanie górne/dolne i dobrze nasmaruj formę do pieczenia.
W misce umieścić masę do pieczenia z napojem sojowym i margaryną. Używając miksera ręcznego wyposażonego w trzepaczkę, krótko wymieszaj wszystko razem na niskich obrotach. Następnie kontynuuj ubijanie przez 2 minuty na najwyższym poziomie, aż masa stanie się kremowa i puszysta. Włóż ciasto do formy i trochę wygładź.
Ciasto czekoladowe piec na środkowej półce przez ok. 50 minut przy 180 °C cyrkulującym powietrzu lub ok. 60 minut przy 180 °C grzanie górne/dolne. Pod koniec pieczenia sprawdź wysmażenie drewnianym szpikulcem na środku ciasta. Jeśli ciasto przykleja się do patyczka, w razie potrzeby zwiększ czas pieczenia o około 5 minut i spróbuj ponownie.
Najpierw odstaw ciasto w foremce na ruszcie na 15 minut, następnie wyjmij je z foremki i pozwól mu całkowicie ostygnąć na ruszcie.
Czekoladowe ciasto zapewnia czekoladowe chwile szczęścia w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Ciasta i babeczki smakują jeszcze bardziej czekoladowo i błyskawicznie znikająz talerza. Ciasto czekoladowe zawiera dodatkowe kawałki czekolady o zawartości co najmniej 53% kakao
SKŁADNIKI: surowy cukier trzcinowy*, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, 11,1% gorzka czekolada* 1 (masa kakaowa* 3 , cukier*, masło kakaowe* 3 ), 7,1% proszek kakaowy* 3 , substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; Błonnik jabłkowy*, środek zakwaszający: winian potasu 2 ; substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*; sól, emulgator: lecytyny* (słonecznik*); Zagęszczacz: guma guar*
*z upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1404 kJ / 335 kcal,
Tłuszcze 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g,
Węglowodany 43 g w tym cukry 22 g,
Białko 4,0 g,
Sól 0,65 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.