Mieszanka bezglutenowa na pizzę 350g Bio Bauck
MIESZANKA BEZGLUTENOWA NA PIZZĘ 350g Bio Bauck
Sposób przygotowania: tozgrzać piekarnik (225 stC). Zawartość opakowania wsypać do miski dodać 250 ml letniej wody lub mlekaroślinnego oraz 2 łyżki oleju np. oliwy z oliwek. Wymieszać mikseremręcznym końcówką do ugniatania na gładko. Ciasto będzie bardziej lepkie niż zwykle. Jest to konieczne, gdyż ciasto będzie wtedy w efekcie miało lepszewłaściwości. Spód do pizzy pozostanie wilgotny i o odpowiedniej gęstości idobrze wypieczony na zewnątrz.
Sposób przygotowania: ciasto rozwałkować (prostokąt 35x30 cm lub 2 koła 28 cm średnicy). Posmarować papier do pieczenia olejem i ułożyć ciasto. Posypać ciasto skrobią i wygładzić wałkiem między dwiema warstwami papieru do pieczenia.
Ułożone ciasto posmarować sosem pomidorowym, dodać ziół i oleju do smaku oraz ulubione składniki.
Piec 15-20 min na środkowej półce piekarnika (225st C, termoobieg 190 st C).
SKŁADNIKI: pełnoziarnista mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, proszek do pieczenia (węglowodan sodu, środek zakwaszający: winian monopotasowy, skrobia kukurydziana*), zagęszczacz: guma guar*, zakwas chlebowy z komosy ryżowej* (quinoa) w proszku (mąka z komosy ryżowej*(quinoa), mąka ryżowa*, kultury starterowe), sól morska, suche drożdze, cukier trzcinowy*, zagęszczacz: ksantan
*z kontrolowanych upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1438 kJ / 339 kcal,
Tłuszcze 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g,
Węglowodany 75 g w tym cukry 1,3 g,
Błonnik 3,3 g,
Białko 4,9 g,
Sól 2,1 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.
