Fasola adzuki BIO 500g Country Life
FASOLKA ADZUKI BIO 500g Country Life
Fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Bardzo prosta w przygotowaniu ze względu na delikatną łupinkę. Jej delikatnie słodko - orzechowy smak jest prawdziwym i wspaniałym delikatesem nadającym się jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych. Fasolkę adzuki polecamy do past i pasztetów, do zup i potraw jednogarnkowych.
Sposób przygotowania:fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na kilka godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
SKŁADNIKI: 100% fasola adzuki*
*składnik upraw ekologicznych
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1281 kJ/ 304 kcal
Tłuszcze 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g,
Węglowodany 41,5 g w tym cukry 3,1g,
Białko 23,1 g,
Sól 0 g
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.