PROSIMY CZEKAĆ...

Prosimy nie odświeżać przeglądarki...
Zdjecie Zobacz większe

Sos sojowy shoyu BIO 200ml Country Life

12,90 zł

Ten produkt nie jest sprzedawany pojedynczo. Musisz wybrać conajmniej 1 sztuk tego produktu.


Opis


Produkt BIO

bez dodatku cukru

Więcej informacji

Tradycyjny sos japoński bez sztucznych dodatków, idealny dla wielbicieli kuchni orientalnej.
Ze względu na charakterystyczny smak sosów sojowych swobodnie możemy używać go jako zamiennika soli.

Składniki: woda, soja* (19%), pszenica*, sól morska (12,2%), środek do fermentacji (Aspergillus oryzae)*,

*produkt rolnictwa ekologicznego z certyfikatem

Wartości odżywcze na 100g produktu: wartość energetyczna 264kJ/ 62 kcal, tłuszcz 0,5g (nasycone kwasy tłuszczowe 0g), węglowodany 6,2g ( w tym cukry 0g), białko 8,8g, sól 12,2g

Kraj pochodzenia: Japonia
Z uwagi na możliwość niezamierzonego przeniesienia składników alergennych podczas procesu produkcji, przetwarzania lub pakowania, każdy z oferowanych produktów może zawierać śladowe ilości składników powodujących alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, mięczaki, łubin. Chyba że producent zadeklarował inaczej.

Opinie

Napisz opinię

Sos sojowy shoyu BIO 200ml Country Life

Sos sojowy shoyu BIO 200ml Country Life

Napisz opinię

Inne produkty w tej samej kategorii:

Sosy sojowe i inne

Sos sojowy jako dodatek do potraw stosowany jest już od przeszło 2 tysięcy lat. Dzięki słodko-ostremu smakowi wyśmienicie wzbogaca smak wszystkich potraw nie tylko tych mięsnych, ale także warzywnych czy marynat. Jest odpowiedni nie tylko dla miłośników kuchni azjatyckiej.

Powstaje poprzez poprzez długotrwałą fermentację nasion soi (zmieszanych zwykle z pokruszoną pszenicą, jęczmieniem lub prażonym ryżem), wody i soli. Ziarna są podgotowywane, mielone, a następnie mieszane z grzybem – koji. Z reguły wszystkie te składniki fermentują przez kilka miesięcy. W zależności od miejsca pochodzenia, zmieniają się receptury i dodawane przyprawy a sos nabiera różnej konsystencji i smaku zaleznie od kraju, w którym powstał. W kuchni chińskiej jest najczęściej gęsty i słony, w krajach indonezyjskich - rzadki i słodki, a najbardziej popularny w Europie i USA wersji japońskiej – niezwykle rzadki i słony.

Tworzy idealne harmonijne połączenia z warzywami takimi jak czerwona papryka, bakłażan, świeży ogórek i bób. Nieodzowny dodatek do wegańskiego sushi, ale znakomicie również nasyci smak bulionów warzywnych, może stanowić dobry zamiennik maggi w wegańskiej wersji rosołu. Oprócz sosu sojowego, posiadamy w swojej ofercie pyszne sosy teriyaki, sosy sriracha, bezrybne sosy rybne, sosy tamari.



realizacja: virtualmedia.pl

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.