Sos sojowy tamari 1l Sunfood
SOS SOJOWY TAMARI Sunfood
Oryginalny, tradycyjny sos sojowy Tamari to bogaty, ciemny sos sojowy pozyskiwany przez naturalne sezonowanie ziaren soi w solance przez ok. 18 miesięcy. W przeciwieństwie do Shoyu do produkcji Tamari nie używa się pszenicy, więc jest on szczególnie preferowany przez osoby na diecie bezglutenowej. Jednakże doskonałe właściwości kulinarne i zdrowotne sprawiają, że on popularny wśród wielu kucharzy specjalizujących się w zdrowej kuchni orientalnej.
Zawarta w sosie sojowym oraz Miso, soja w sfermentowanej postaci jest łatwo przyswajalna i nie sprawia problemów zdrowotnych, a nawet posiada wiele właściwości odżywczych i leczniczych. Naukowcy zwracają szczególną uwagę na stężenie w Shoyu brązowego pigmentu, który ma silne właściwości przeciwutleniające i przeciwnowotworowe. Shoyu jest pomocny w trawieniu zbóż (ziaren) i warzyw a jednocześnie bogaty w wiele minerałów.
SKŁADNIKI: woda, ziarna soi, sól morska, Aspergillus Oryzae (koji)
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 415 kJ / 99 kcal,
Tłuszcze 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g,
Węglowodany 11,4 g w tym cukry 5,2 g,
Błonnik 0 g,
Białko 13,4 g,
Sól 13,4 g
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.