![]()
Produkt BIO
|
Sos Pad Thai do makaronu Bezglutenowy 200ml OnOff
Składniki: woda (39%), sos sojowy* (18,5%) (woda, sól, nasiona soi*, mąka ryżowa*, cukier trzcinowy*), cukier trzcinowy*(16,5%), szalotka*(15,5%), czosnek* (8%), olej kokosowy* (2%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (0,5%) (*składniki ekologiczne).
Wartość odżywcza w 100g produktu: Wartość energetyczna 755 kJ/178 kcal; Tłuszcz 3g w tym nasycone 0g; Węglowodany 33,3g w tym cukry 27,3g; Błonnik 3g; Białko 4g; Sól 1,3g.
Sos sojowy jako dodatek do potraw stosowany jest już od przeszło 2 tysięcy lat. Dzięki słodko-ostremu smakowi wyśmienicie wzbogaca smak wszystkich potraw nie tylko tych mięsnych, ale także warzywnych czy marynat. Jest odpowiedni nie tylko dla miłośników kuchni azjatyckiej.
Powstaje poprzez poprzez długotrwałą fermentację nasion soi (zmieszanych zwykle z pokruszoną pszenicą, jęczmieniem lub prażonym ryżem), wody i soli. Ziarna są podgotowywane, mielone, a następnie mieszane z grzybem – koji. Z reguły wszystkie te składniki fermentują przez kilka miesięcy. W zależności od miejsca pochodzenia, zmieniają się receptury i dodawane przyprawy a sos nabiera różnej konsystencji i smaku zaleznie od kraju, w którym powstał. W kuchni chińskiej jest najczęściej gęsty i słony, w krajach indonezyjskich - rzadki i słodki, a najbardziej popularny w Europie i USA wersji japońskiej – niezwykle rzadki i słony.
Tworzy idealne harmonijne połączenia z warzywami takimi jak czerwona papryka, bakłażan, świeży ogórek i bób. Nieodzowny dodatek do wegańskiego sushi, ale znakomicie również nasyci smak bulionów warzywnych, może stanowić dobry zamiennik maggi w wegańskiej wersji rosołu. Oprócz sosu sojowego, posiadamy w swojej ofercie pyszne sosy teriyaki, sosy sriracha, bezrybne sosy rybne, sosy tamari.
Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.