PROSIMY CZEKAĆ...

Prosimy nie odświeżać przeglądarki...
Zdjecie Zobacz większe

Sos tikka masala 350g Meridian

15,99 zł

Ten produkt nie jest sprzedawany pojedynczo. Musisz wybrać conajmniej 1 sztuk tego produktu.

Więcej informacji

Składniki:

Woda, śmietanka kokosowa (8%), pasta pomidorowa (6%), cukier Demerara, olej słonecznikowy, liść kolendry (2%), cebula, koncentrat soku z cytryny, skrobia kukurydziana, migdał, czosnek, sól, kminek, kolendra, imbir, Barwniki (ekstrakt z papryki), ekstrakty przypraw, chili

Podgrzej sos przez 4-5 minut lub do momentu, aż będzie gorący i polej przygotowane wcześniej danie np. gotowane warzywa lub alternatywę mięsa . Alternatywnie gotuj na wolnym ogniu lub zapiekaj z wybranym dodatkiem do całkowitego ugotowania.

Wartości odżywcze w 100g:

Energia kj 410 / kcal 98

Tłuszcz 5,5 g w tym kwasy tł. nasycone 1,9 g

Węglowodany 10,7g w tym cukry 7,7g

Błonnik 0,7g

Białko 1,2g

Sól 0,8g

Sód 0,3g

Z uwagi na możliwość niezamierzonego przeniesienia składników alergennych podczas procesu produkcji, przetwarzania lub pakowania, każdy z oferowanych produktów może zawierać śladowe ilości składników powodujących alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, mięczaki, łubin. Chyba że producent zadeklarował inaczej.

Opinie

Napisz opinię

Sos tikka masala 350g Meridian

Sos tikka masala 350g Meridian

Napisz opinię

Inne produkty w tej samej kategorii:

Sosy sojowe i inne

Sos sojowy jako dodatek do potraw stosowany jest już od przeszło 2 tysięcy lat. Dzięki słodko-ostremu smakowi wyśmienicie wzbogaca smak wszystkich potraw nie tylko tych mięsnych, ale także warzywnych czy marynat. Jest odpowiedni nie tylko dla miłośników kuchni azjatyckiej.

Powstaje poprzez poprzez długotrwałą fermentację nasion soi (zmieszanych zwykle z pokruszoną pszenicą, jęczmieniem lub prażonym ryżem), wody i soli. Ziarna są podgotowywane, mielone, a następnie mieszane z grzybem – koji. Z reguły wszystkie te składniki fermentują przez kilka miesięcy. W zależności od miejsca pochodzenia, zmieniają się receptury i dodawane przyprawy a sos nabiera różnej konsystencji i smaku zaleznie od kraju, w którym powstał. W kuchni chińskiej jest najczęściej gęsty i słony, w krajach indonezyjskich - rzadki i słodki, a najbardziej popularny w Europie i USA wersji japońskiej – niezwykle rzadki i słony.

Tworzy idealne harmonijne połączenia z warzywami takimi jak czerwona papryka, bakłażan, świeży ogórek i bób. Nieodzowny dodatek do wegańskiego sushi, ale znakomicie również nasyci smak bulionów warzywnych, może stanowić dobry zamiennik maggi w wegańskiej wersji rosołu. Oprócz sosu sojowego, posiadamy w swojej ofercie pyszne sosy teriyaki, sosy sriracha, bezrybne sosy rybne, sosy tamari.



realizacja: virtualmedia.pl

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.