PROSIMY CZEKAĆ...

Prosimy nie odświeżać przeglądarki...
Zdjecie Zobacz większe

Sos tajski orzechowy 350g Meridian

15,90 zł

Ten produkt nie jest sprzedawany pojedynczo. Musisz wybrać conajmniej 1 sztuk tego produktu.

Więcej informacji

Składniki: Woda, orzeszki ziemne (17%), cebula, krem ​​kokosowy (ekstrakt z kokosa, woda), stabilizator: modyfikowana skrobia kukurydziana, syrop z agawy, czerwona papryka, pasta z czerwonej tajskiej chili (czerwone chili, sól, regulator kwasowości: kwas octowy), czosnek, Imbir, pasta pomidorowa, galangal, kolendra, kminek, cyraneczka, trawa cytrynowa, sól, ocet ryżowy, mielona papryka, kurkuma, czarny pieprz mielony, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, naturalny aromat: sos Worcester, naturalny kolor: karmel , Stabilizator: guma ksantanowa

Wartości odżywcze w 100g

Energia (kJ / Kcal) 614/147

Tłuszcz (g) 9.5 - w tym kwasy tł. nasycone (g) 2.8

Węglowodany (g) 8.7 - w tym cukry (g) 2

Białko (g) 5.6

Błonnik (g) 2.1

Sól (g) 0.8

Z uwagi na możliwość niezamierzonego przeniesienia składników alergennych podczas procesu produkcji, przetwarzania lub pakowania, każdy z oferowanych produktów może zawierać śladowe ilości składników powodujących alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, mięczaki, łubin. Chyba że producent zadeklarował inaczej.

Opinie

Napisz opinię

Sos tajski orzechowy 350g Meridian

Sos tajski orzechowy 350g Meridian

Napisz opinię

Inne produkty w tej samej kategorii:

Sosy sojowe i inne

Sos sojowy jako dodatek do potraw stosowany jest już od przeszło 2 tysięcy lat. Dzięki słodko-ostremu smakowi wyśmienicie wzbogaca smak wszystkich potraw nie tylko tych mięsnych, ale także warzywnych czy marynat. Jest odpowiedni nie tylko dla miłośników kuchni azjatyckiej.

Powstaje poprzez poprzez długotrwałą fermentację nasion soi (zmieszanych zwykle z pokruszoną pszenicą, jęczmieniem lub prażonym ryżem), wody i soli. Ziarna są podgotowywane, mielone, a następnie mieszane z grzybem – koji. Z reguły wszystkie te składniki fermentują przez kilka miesięcy. W zależności od miejsca pochodzenia, zmieniają się receptury i dodawane przyprawy a sos nabiera różnej konsystencji i smaku zaleznie od kraju, w którym powstał. W kuchni chińskiej jest najczęściej gęsty i słony, w krajach indonezyjskich - rzadki i słodki, a najbardziej popularny w Europie i USA wersji japońskiej – niezwykle rzadki i słony.

Tworzy idealne harmonijne połączenia z warzywami takimi jak czerwona papryka, bakłażan, świeży ogórek i bób. Nieodzowny dodatek do wegańskiego sushi, ale znakomicie również nasyci smak bulionów warzywnych, może stanowić dobry zamiennik maggi w wegańskiej wersji rosołu. Oprócz sosu sojowego, posiadamy w swojej ofercie pyszne sosy teriyaki, sosy sriracha, bezrybne sosy rybne, sosy tamari.



realizacja: virtualmedia.pl

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.