Kuchnia wegańska opiera się na wykorzystaniu naturalnych surowców wyłącznie roślinnego pochodzenia. Bardzo ważnym jej elementem jest zastosowanie odpowiednich tłuszczów roślinnych.
Część produktów posiada certyfikaty koszer i halal.
Posiadamy w swojej ofercie roślinne oleje zimno-tłoczone i niefiltrowane. Nasza oferta obejmuje produkty takie jak: oleje konopne, oleje lniane, oleje z ostropestu, certyfikowany bio olej konopny, oleje rzepakowe, oliwy z oliwek. Dla osób poszukujących wegańskich zastępników masła przygotowaliśmy pełna gamę roślinnych margaryn wzbogaconych wegańska witaminą D.
Olej kokosowy jest obecnie jednym z najpopularniejszych dostępnych tłuszczy roślinnych.
Olej kokosowy idealnie nadaje się do smażenia lub pieczenia. Jest odporny na działanie wysokich temperatur. W sklepie znajda go Państwo go w formie, która może zaskoczyć, a to dlatego, że przechowywany w temperaturze pokojowej, przypomina bardziej swoją konsystencją masło (niektórzy smarują nim pieczywo). Umieszczony na patelni, topnieje i przechodzi w postać płynną. Potrawy na nim smażone mogą mieć delikatny kokosowy posmak, ale nie muszą – zależy to od rodzaju wybranego oleju. Olej z kokosa to nie tylko pomocnik w kuchni, ale doskonały kosmetyk.Posiadamy w swojej ofercie oleje rafinowane i nierafinowane, ich użycie zależy od własnych potrzeb.
Wszystkie produkty z tej grupy są bez laktozy, nie zawierają oczywiście również jajek czy zelatyny, sprawdzą się świetnie jako uzupełnienie lub podstawa dobrze zbilansowanej zdrowej i etycznej diety.
Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.