PROSIMY CZEKAĆ...

Prosimy nie odświeżać przeglądarki...

Sosy sojowe i inne Jest 16 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 16 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 16 elementów
Sosy sojowe i inne

Sosy sojowe

Do czego użyte mogą być sosy sojowe?

Sosy sojowe są podstawą azjatyckich dań. Nadają im wyrazistości i głębokiego smaku. Doskonale sprawdzają się, zarówno w przypadku dań mięsnych, jak i wegetariańskich. Oczywiście, aby danie faktycznie było udane, bardzo ważne jest to, aby wybrać sos wysokiej jakości, który faktycznie posiadać będzie naturalny smak. Przed zakupem zawsze warto skontrolować jego skład, w którym nie powinno być niczego więcej, niż woda, sól, soja, pszenica i ciemny barwnik, który nadaje koloru. Takie sojowe sosy mogą być używane do dań głównych, sałatek, oraz różnego rodzaju zup.

Czym się różnią bio sosy sojowe?

Naturalnie na rynku wyodrębnić można również bio sosy sojowe. Warto wiedzieć, czym różnią się one od klasycznych sosów sojowych. Przede wszystkim, aby dany sos mógł być nazywany mianem bio, w 100% wyprodukowany musi zostać ze składników ekologicznych, które posiadają stosowne atesty. Tylko w takim przypadku uzyskany produkt może być przedstawiany, jako bio. Jest on idealnym wyborem dla osób, które sporą wagę przywiązują do tego, po jakie produkty sięgają, oraz skąd one pochodzą.

Bio sosy do każdego dania

Bio sosy to nie tylko sosy sojowe. W ofercie znaleźć można także między innymi sos słodko-kwaśny, sos do klasycznego pad thai, czy sos tajski. Wszystkie produkty, które uzyskały znak bio, wykonane zostały w całości z ekologicznych produktów ze specjalnych upraw. Będą one idealnym dodatkiem do każdego dania, zarówno kuchni azjatyckiej, jak i innych potraw. Sprawdzą się u osób, które szczególną wagę przykładają do tego, co jedzą i stawiają na zdrowe zamienniki.

Sos sojowy bezglutenowy - dla kogo?

Doskonałym zamiennikiem klasycznego sosu sojowego będzie również sos sojowy bezglutenowy. Przede wszystkim jest on przeznaczony dla osób, które nie mogą spożywać glutenu, albo po prostu starają się ograniczyć go w swojej diecie. Takie sosy sojowe nie posiadają w składzie zbóż i są w pełni bezpieczne dla osób z nietolerancjami pokarmowymi. Warto zwrócić szczególną uwagę na oznaczenia, zanim dokona się zakupu, aby wybrać najlepszej jakości sos sojowy bez glutenu. Do jakich dań może on zostać użyty? W tej kwestii również nie ma żadnych ograniczeń. Spokojnie używać go można do wszystkich ulubionych dań. Będzie on wymarzonym dodatkiem do zup, sałatek, makaronów, czy ryżu. Warto eksperymentować i tym samym tworzyć własne kompozycje. Do wyboru jest kilka wariantów, zarówno jeśli chodzi o sosy sojowe słodkie, jak i te bardziej wytrawne, czy wręcz sosy ostre.

realizacja: virtualmedia.pl

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.