PROSIMY CZEKAĆ...

Prosimy nie odświeżać przeglądarki...

Kuchnie Świata Jest 112 produktów.

Podkategorie

  • Glony

    Wodorosty, inaczej glony morskie to grupa roślin zawierających wszystkie składniki mineralne wody morskiej, mają też niesamowitą moc gromadzenia ich we własnym wnętrzu w najbardziej przyswajalnej formie. Glony zawierają największą ilość i najwyższą różnorodność minerałów w porównaniu z innymi roślinami i dlatego niezwykle cennym pokarmem.

    Cechuje je działanie moczopędne, przeciwzakrzepowe i przeciwmiażdżycowe. Wielu dietetyków poleca je w walce z nadwagą (fukoksantyna wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej) i skórką pomarańczową, ponieważ regulują gospodarkę wodną organizmu i pomaga pozbyć się obrzęków i toksyn z organizmu. Błonnik zawarty w glonach wpływa pozytywnie na pracę przewodu pokarmowego.

    Niezastąpione w kuchni azjatyckiej. Idealne do sushi i jako przekąska, a także do przygotowania klasycznego bulionu zupy miso czy ramenu w jego wegańskiej odsłonie, odpowiadają za niepowtarzalny smak seleryby. W naszej ofercie znajdziecie Państwo zarówno wodorosty kombu, wakame jak i nori dedykowane japońskiemu specjałowi sushi.

  • Sosy sojowe i inne

    Sos sojowy jako dodatek do potraw stosowany jest już od przeszło 2 tysięcy lat. Dzięki słodko-ostremu smakowi wyśmienicie wzbogaca smak wszystkich potraw nie tylko tych mięsnych, ale także warzywnych czy marynat. Jest odpowiedni nie tylko dla miłośników kuchni azjatyckiej.

    Powstaje poprzez poprzez długotrwałą fermentację nasion soi (zmieszanych zwykle z pokruszoną pszenicą, jęczmieniem lub prażonym ryżem), wody i soli. Ziarna są podgotowywane, mielone, a następnie mieszane z grzybem – koji. Z reguły wszystkie te składniki fermentują przez kilka miesięcy. W zależności od miejsca pochodzenia, zmieniają się receptury i dodawane przyprawy a sos nabiera różnej konsystencji i smaku zaleznie od kraju, w którym powstał. W kuchni chińskiej jest najczęściej gęsty i słony, w krajach indonezyjskich - rzadki i słodki, a najbardziej popularny w Europie i USA wersji japońskiej – niezwykle rzadki i słony.

    Tworzy idealne harmonijne połączenia z warzywami takimi jak czerwona papryka, bakłażan, świeży ogórek i bób. Nieodzowny dodatek do wegańskiego sushi, ale znakomicie również nasyci smak bulionów warzywnych, może stanowić dobry zamiennik maggi w wegańskiej wersji rosołu. Oprócz sosu sojowego, posiadamy w swojej ofercie pyszne sosy teriyaki, sosy sriracha, bezrybne sosy rybne, sosy tamari.



  • Makarony, ryże i inne...
  • Do sushi
  • Buliony, miso i grzyby
  • Przekąski
  • Mleko kokosowe
na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 112 elementów
Pokazuje 1 - 12 z 112 elementów
Kuchnie Świata

Kuchnia azjatycka

Kuchnia azjatycka słynie ze swoich prozdrowotnych właściwości zyskując coraz bardziej na popularności także w innych rejonach globu. Dania azjatyckie to nie tylko japońskie sushi czy chińskie danie won-ton, jednak wspólnym wyróżnikiem dań tego regionu może być powszechne zastosowanie ryżu w jego wielu odmianach. Większość dań można przygotować bardzo szybko i są niezwykle sycące nawet w swoich wegańskeich i wegetariańskich wersjach. Posiadamyw  swojej ofercie rodukty idealne do przygotowania pysznych dań inspirowanych kuchniami nie tylko Azji ale równiez innych zakątków globu. Szeroki wybór produktów bezglutenowych, bio, ekologicznych idealnych dla wegan i wegetarian. Sosy sojowe, tamari, teriyaki, kilka rodzajów ryżu, papier ryżowy, makarony ryżowe oraz sojowe oraz algi Wakame i nori idealne do przygotowania azjatyckich posiłków m.in. sushi. Szeroki wybór past curry, mąk z tapioki oraz ryżowych. Doskonałe mleka kokosowe i dania na bazie seitana oraz 3 rodzaje jackfruita (owocu chlebowca) nie zawiodą najbardziej wybrednych kulinarnych podróżników. Regularnie dostępne wybrane przyprawy takie jak liście limonki kaffir oramz kuin nadadzą charakteru każdemu bezmięsnemu daniu. Zwolennikom ostrych dań możemy zaproponować rzodkiew marynowaną na ostro oraz co najmniej dwa rodzaje kapusty koreańskiej kimchi. Na szczególną uwagę zasługuje także seitan jedno z głównych dań w diecie makrobiotycznej, bogatej w błonnik i niskotłuszczowej, fantastycznie zastępuje produkty mięsne przypominając je zarówno smakiem jak i konsystencją, dania przygotowane z użyciem seitana zyskują bogaty smak idealne wyjście dla wegetarian tęskniących za smakiem mięsa. A wszystkim fanom dobrych bulionów polecamy szeroki wybór past miso. Wszystkie produkty są bez laktozy, nie zawierają jajek, sprawdzą się świetnie jako uzupełnienie lub podstawa dobrze zbilansowanej zdrowej i etycznej diety

realizacja: virtualmedia.pl

Informujemy, że wszystkie Twoje dane są chronione uwzględniając aktualne przepisy RODO. Korzystamy również z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Prawem Telekomunikacyjnym.
Administrator Danych, Polityka Prywatności.