Pasta z tamaryndowca 227g Por Kwan
PASTA Z TAMARYNDOWCA 227g Por Kwan
Tamarynd to zakrzywiony, brązowy strąk drzewa tamaryndowca, nazywany "daktylem Indii". Zawiera lepki miąższ otaczający czarne, błyszczące nasiona, o słodko-kwaśnym, owocowym smaku i zapachu.
Używany jest jako przyprawa w kuchni azjatyckiej i latynoamerykańskiej. Pasty z owoców używa się tam tak, jak u nas soku z cytryny: do zakwaszania zup, curry, chutneyów, przetworów owocowych, syropów i duszonych warzyw. Można posmarować nią tofu lub wierzch pieczeni seitanowej. Poprawi smak domowego ketchupu, wniesie nowe nuty do vinegre, sosu pomidorowego czy zupy z soczewicy. Stanowi nieodzowny składnik słynnej hinduskiej przekąski pani puri i sosu Worcestershire.
SKŁADNIKI: owoc tamaryndowca 55%, woda, konserwant E223
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 397 kJ/95 kcal,
Tłuszcze 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
Węglowodany 23g w tym cukry 11g,
Białko 1g,
Sól 0,84g
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.