Mąka z topinamburu 500g Dary Natury
MĄKA Z TAPIOKI 400g Kuchnie Orientu
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku 17 wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany. Później został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans i coraz częściej stanowi źródło pożywienia i leków. Topinambur po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej dlatego oferujemy go Państwu w postaci suszonej i zmielonej aby można było przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania. Topinambur ze względu na dużą zawartość węglowodanu – inuliny, zalecany jest głównie dla diabetyków oraz osób odchudzających się. Można z tej mąki przygotować: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, uzyc jako dodatek do sosów i zup, oraz w innych formach według upodobań.
SKŁADNIKI: obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu 100%
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1368 kJ / 323 kcal,
Tłuszcze 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,3 g,
Węglowodany 67,5 g w tym cukry 63,8 g,
Błonnik 11,7 g,
Białko 6,9 g,
Sól 0 g
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.