Izolat białka soi 1kg My Vegan
IZOLAT BIAŁKA SOI O SMAKU NEUTRALNYMYM 1kg My Vegan
Izolat białka soi to świetna opcja dla wegetarian, wegan i osób o specjalnych wymaganiach dietecznych, np. nietolerancją laktozy. Izolat białka soi jest niesprawiedliwie oceniany jako gorszy od innych wysokiej klasy białek, jak białko serwatki, ale w rzeczywistości stanowi pełnowartościowe źródło białek na równi z białkiem mlecznym i serwatkowym. Jego umiarkowane tempo uwalniania sprawia, że stanowi doskonałe uzupełnienie białka serwatki. Wbrew temu, co twierdzi się w niepotwierdzonych mitach, stosowanie izolatu białka soi nie ma wpływu na wytwarzanie estrogenu. Szereg przeprowadzonych w tym obszarze badań nie wykazał żadnych różnic między osobami stosującymi białko sojowe i tymi, które go nie stosują.
Izolat białka soi jest podobny do białka mięsnego bardziej niż inne białka roślinne i odznacza się rewelacyjnym profilem aminokwasowym.
Izolat białka soi ma w porównaniu z innymi produktami sojowymi smak neutralny.
SKŁADNIKI: izolat białka soi 100%
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1505 kJ / 360 kcal,
Tłuszcze 1,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
Węglowodany 1,8 w tym cukry 0,5 g,
Białko 90 g,
Sól 0,5 g
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.