Veggs Omelette roślinny zamiennik jajek Cultured F
ROŚLINNY ZAMIENNIK JAJEK vEGGs Omelette 180g Cultured Foods
vEGGs „Omelette” to roślinna, 100 % naturalna alternatywa dla jajek, dzięki której przyrządzisz pyszną wegańską jajecznicę, omlet, quiche, frittatę i inne jajeczne dania.
Po prostu wymieszaj vEGGsz wodą, wylej na rozgrzaną patelnię i przyrządź veggecznicę, lub też dodaj warzywa, wstawdo piekarnika i przyrządź smaczną zapiekankę.
Użyj vEGGs także jako składnik naleśników, słodkich wypieków, czy ciasta na pierogi.
vEGGs to niezbędnik w każdej kuchni, nie tylko wegan i alergików - mają długi termin przydatności i możesz je wygodnie przechowywać w szafce.
- Odpowiednik 15 wegejajek
- Wegański
- 100% naturalne składniki
- Bez glutenu i innych alergenów
- Bez konieczności przechowywania w lodówce, długa data przydatności
Sposób przygotowania: Użyj tyle wegejajek vEGGs, ile kurzych jaj przewiduje przepis.
Przygotowanie jednego wegejajka: Wymieszaj dokładnie 12 g proszku vEGGs (22 ml), 2 ½ łyżki wody (37 ml / 37 g) oraz pół łyżeczki oleju (2,5 ml). Stosuj jak jajko kurze.
vEGGecznica: Przygotuj mieszankę z dowolnej ilości jajek. Wlej mieszankę na rozgrzaną, natłuszczoną nieprzywierającą patelnię. Smaż przez około 5 minut, delikatnie mieszając, przewracając i rozdzielając. Mieszaj tylko sporadycznie.
Omlet, quiche, zapiekanki: Dodanie mleka lub śmietany nie jest zalecane.
SKŁADNIKI: mąka z grochu, koncentrat białka grochowego, mąka z ciecierzycy, błonnik roślinny, ekstrakt drożdżowy, sól czarna himalajska, naturalne substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, barwnik naturalny: karoteny roślinne, aromat naturalny
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna: 1438 kJ / 341 kcal,
Tłuszcze 2,9 g kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g,
Węglowodany 46 g w tym cukry 2 g,
Białko 24 g,
Sól 2,3 g,
Błonnik 19 g
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.