Mieszanka na ciastka bakaliowe 180g Biovegan
MIESZANKA DO PIECZENIA ŚWIĄTECZNYCH CIASTECZEK BAKALIOWYCH 180g Biovegan
Przygotowanie: Dodać margarynę i wodę do masy do pieczenia i wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta. Odstawić ciasto do lodówki na około 50 minut. Następnie krótko zagnieść. Na posypanej mąką stolnicy uformować bułkę o grubości 2 cm i pokroić na kawałki o długości 5 cm. Aby uzyskać mini stollen, delikatnie dociśnij kawałki z jednej strony szpatułką lub palcami. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczenie: Włóż do piekarnika naczynie żaroodporne z 250 ml wody i rozgrzej piekarnik do 180 ° C.
Piec przez 10 minut w piekarniku z termoobiegiem 180°C lub 15 minut w 180°C grzanie góra/dół. Umieść na ruszcie do ostygnięcia
SKŁADNIKI: rodzynki, pełnoziarnista mąka owsiana (bezglutenowa), mąka kukurydziana, syrop ryżowy, mąka ryżowa, mielone pestki moreli, mąka z maranta, mąka z łubinu słodkiego, skórka z pomarańczy, skórka z cytryny, surowa trzcina cukier, dmuchany amarant, przyprawy (kardamon, skórka pomarańczowa, ziele angielskie, cynamon cejloński, goździki, skórka cytryn, anyż, wanilia bourbon mielona), nasiona chia, guma guar, proszek do pieczenia (skrobia z tapioki, substancja spulchniająca: węglan sodu; substancja zakwaszająca: winian potasu; sok z cytryny w proszku, substancja zagęszczająca: guma guar), sól, mielone łuski psyllium, białko lnu
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 1387n kJ / 333 kcal,
Tłuszcz 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5 g,
Węglowodany 47 g w tym cukry 14 g,
Białko 4,30 g,
Sól 0,45 g
ALERGENY: owies
Kraj pochodzenia: Niemcy
Brak recenzji produktu w tym momencie.
Musisz być zalogowany, żeby recenzować produkty.
